ACTUEEL

Laurentius Ziekenhuis geeft personeel financiële bonus

Laurentius Ziekenhuis geeft personeel  financiële bonus

De bijna 1100 medewerkers van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond krijgen een eenmalige bonus van 100 euro netto per persoon. De medewerkers krijgen dit extraatje als blijk van erkentelijkheid voor de geleverde inspanningen, heeft de raad van bestuur van het ziekenhuis donderdag aan het personeel laten weten.

Positief resultaat

Het ziekenhuis sloot 2010 af met een positief resultaat van zes miljoen euro, nadat het jaar daarvoor nog rode cijfers waren geschreven. Vorig jaar schrapte het ziekenhuis nog veertig banen. 2010 heeft veel gevergd van de medewerkers, schrijft de raad van bestuur in een persbericht. 

Erkentelijkheid

Ook werd er een begin gemaakt met de inzet van flexibele formatie via een flexbureau om zorgvraag en capaciteit efficiënter op elkaar af te stemmen. "Dit zijn veranderingen die noodzakelijk zijn, maar waarbij veel verwacht werd van de medewerkers. Het feit dat Laurentius nog steeds het patiëntvriendelijkste ziekenhuis van Limburg is gebleven in 2010, en nu ook een mooi financieel resultaat kan laten zien, bewijst dat we goed bezig zijn. Deze omwenteling hebben we gerealiseerd dankzij de betrokkenheid van de medewerkers, niet meer dan logisch dat ze hiervoor een attentie als blijk van erkentelijkheid van 'hun ziekenhuis' voor de geleverde inspanningen terugkrijgen", aldus de raad van bestuur in het persbericht. Voorzitter raad van bestuur Jack Thiadens: "Medewerkers en specialisten zijn in de zorg voor patiënten het 'goud van onze organisatie'. We hebben onze medewerkers in het zonnetje gezet tijdens de nieuwjaarsreceptie. Dat was terecht en zeer verdiend."

Bonus

De bonus gaat het ziekenhuis bijna 180.000 euro kosten, betaald uit de premies. "De zorg wordt door de bonus niet in gevaar gebracht", aldus de woordvoerster.

 

 

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Piet de Bekker

7 januari 2011

Mooi - da's eindelijk een bonus ter grootte van een Balkenende salaris die terecht komt waar het echt verdiend is. Chapeau Laurentius.

Top