ACTUEEL

Werknemers GGZ WNB nipt akkoord met sociaal plan

Vakbonden en GGZ Westelijk Noord-Brabant (GGZ WNB) hebben een akkoord bereikt over een sociaal plan voor de 151 werknemers die boventallig zijn verklaard. Dat meldt Psy. De bank beslist half januari of zij nog doorgaat met de financiering.

Sociaal plan

De boventallig verklaarde medewerkers van GGZ WNB krijgen tot 1 maart de tijd om ander werk te zoeken. Per werknemer is 2500 euro beschikbaar voor begeleiding naar ander werk. Onderhandelaar Peer Meesters van NU'91 noemt dit een mager resultaat."Maar er zat niet meer in. GGZ WNB dreigt ten onder te gaan als er niet snel wordt ingegrepen." Volgens Meesters heeft Wubbo Petersen, de toenmalige bestuursvoorzitter die in juni vanwege mismanagement op non-actief werd gezet, het afgelopen half jaar al meer geld opgesoupeerd dan nu voor alle boventalligen samen beschikbaar is.

In het akkoord is ook vastgelegd dat werknemers die een lagere functie moeten accepteren, er financieel niet op achteruit gaan. Hun salaris wordt bevroren. Dat is winst. GGZ WNB wilde die medewerkers aanvankelijk twee niveaus lager inschalen, wat neerkomt op een achteruitgang van gemiddeld twintig procent.

Problemen GGZ WNB

GGZ WNB komt ruim twee miljoen euro tekort. De instelling heeft jarenlang veel extra zorg geboden die achteraf niet werd vergoed door de verzekeraars.'

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top