ACTUEEL

Operatiekamers Lelystad gesloten vanwege insecten

Twee noodoperatiekamers bij het ziekenhuis in Lelystad zijn woensdagavond gesloten omdat er zogenoemde gaasvliegjes rondvlogen. Dat heeft een woordvoerster van het ziekenhuis donderdag laten weten. De vliegjes zoemden rond de hoofden van het personeel in de voorbereidingskamer.

Insecten

Het ziekenhuis vermoedt dat de insecten (of de eitjes) al tijdens de bouw in het najaar van 2008 in de noodoperatiekamers terechtkwamen en dat ze door het warme weer actief zijn geworden. Het ziekenhuis heeft een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld om de twee ok's te ontsmetten. Het is onbekend hoe lang dat gaat duren.

Ingrijpen

De geplande operaties in Lelystad worden uitgesteld of verplaatst naar de vestiging in Emmeloord. Eigenaar MC Groep heeft direct besloten om de ok's van het ziekenhuis te sluiten om elk risico uit te sluiten. Ook heeft MC Groep zelf de Inspectie voor de Gezondheidszorg ingeschakeld.

Noodoperatiekamers

Het ziekenhuis in Lelystad draaide de afgelopen maanden met noodoperatiekamers, omdat er september vorig jaar problemen waren met de luchtkwaliteit van de gewone operatiekamers. Deze werden toen op last van de inspectie gesloten. Die ingreep leidde vervolgens tot een roerige periode van grote financiële problemen en een overname van de IJsselmeerziekenhuizen door de MC Groep. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top