ACTUEEL

CWZ werft student-verpleegkundigen

CWZ werft student-verpleegkundigen

Het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen heeft een nieuwe manier bedacht om een tekort aan gespecialiseerd personeel tegen te gaan. Het ziekenhuis gaat verpleegkundestudenten werven die versneld kunnen doorstromen naar een vervolgopleiding. Dat meldt De Gelderlander.

Versneld naar vervolgopleiding

Dit schooljaar nog start het ziekenhuis een pilot. Het CWZ wil  twee verpleegkundestudenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen, die al een specialisatie voor acute zorg hebben gevolgd, een baan aanbieden. Het is de bedoeling dar zij versneld te laten doorstromen naar de vervolgopleiding voor de intensive en medium care. Slaagt de proef, dan zal het ziekenhuis de werkwijze op grotere schaal toepassen, aldus de krant. Dinsdag wordt het zogeheten traineeship uitvoerig toegelicht op een symposium voor HAN-verpleegkundestudenten.

Gewoonlijk is twee jaar werkervaring vereist voor deze vervolgopleidingen. Met een intensief en tegelijkertijd afwisselend eerste arbeidsjaar denkt het CWZ de periode te kunnen halveren, zonder in te hoeven boeten aan kwaliteit.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Kloek-Wielenga

11 januari 2011

Prima idee! Zo geef je pas beginnende verpleegkundigen een mooi loopbaanperspectief. Bovendien doen ze meteen de relevante ervaring op voor hun specialisatie.Traineeships zijn een uitstekend idee voor alle beginnende beroepsbeoefenaren. Hiermee trek je ook de beste mensen aan. Grote bedrijven en zakelijke dienstverleners weten dit allang. Mooi dat het in de zorg nu ook gebeurt. CWZ is toch al goed bezig met het concept van magnet hospitals. Een voorbeeld voor de ziekenhuiswereld.

Top