ACTUEEL

Kennemer Gasthuis en Spaarne Ziekenhuis willen meer samenwerken

Kennemer Gasthuis en Spaarne Ziekenhuis willen meer samenwerken

Het Kennemer Gasthuis in Haarlem en het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp onderzoeken of intensievere samenwerking in de patiëntenzorg mogelijk is. Dit zou voordelen voor patiënten opleveren en leiden tot een betere kwaliteit van zorg. De ziekenhuizen denken dat ze voor de zomer de knoop kunnen doorhakken.

Onderzoek

In het onderzoek worden de voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen. De samenwerking moet vooral een meerwaarde opleveren voor patiënten in de regio. Zo zouden de ziekenhuizen samen meer hoogwaardige zorg kunnen realiseren, en tegelijkertijd ervoor zorgen dat patiënten voor medisch specialistische zorg nog steeds in de buurt terecht kunnen.

Samenwerking

Het Kennemer Gasthuis en het Spaarne Ziekenhuis werken al langer samen. Zo organiseert een aantal vakgroepen, zoals longgeneeskunde en chirurgie gezamenlijk hun weekenddiensten. Ook hebben de ziekenhuizen een gezamenlijk leerhuis voor onderwijs, opleidingen en onderzoek, het Linnaeusinstituut.

Ziekenhuizen

Het Kennemer Gasthuis is een topklinisch ziekenhuis met twee locaties in Haarlem. Het Spaarne Ziekenhuis is een topklinisch ziekenhuis met locaties in Hoofddorp en Heemstede.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top