ACTUEEL

OK's Lelystad donderdag wellicht weer open

De twee door rondvliegende gaasvliegjes gesloten noodoperatiekamers van het ziekenhuis in Lelystad gaan donderdagmiddag wellicht weer open. Dat zei een woordvoerster van eigenaar MC Groep. De ruimtes zijn inmiddels ontsmet. Mogelijke kieren moeten alleen nog worden dichtgekit.

Eitjes

De OK’s werden woensdagavond gesloten omdat er vliegjes rond de hoofden van het personeel in de voorbereidingskamer vlogen. Het ziekenhuis vermoedt dat de eitjes van de vliegjes al in de noodoperatiekamers hebben gezeten. De ok’s zijn afgelopen najaar gebouwd. Door het warme weer zijn de eitjes uitgekomen.

Operaties verplaatst

Er stonden dertien operaties gepland voor donderdag. Tien zijn verplaatst naar het ziekenhuis in Emmeloord, drie worden zaterdag in Lelystad ingehaald. De MC Groep besloot de ruimtes zelf te sluiten en schakelde ook meteen de Inspectie voor de Gezondheidszorg in.

Noodoperatiekamers

Het ziekenhuis in Lelystad draaide de afgelopen maanden met noodoperatiekamers, omdat er september vorig jaar problemen waren met de luchtkwaliteit van de gewone OK's. Deze werden toen op last van de inspectie gesloten. Die ingreep leidde vervolgens in een roerige periode tot grote financiële problemen en overname door de MC Groep.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top