ACTUEEL

DSW-topman Oomen belegt in ICT

DSW-topman Oomen belegt in  ICT

Chris Oomen, bestuursvoorzitter van zorgverzekeraar DSW, heeft een belang van ruim vijf procent genomen in ICT Automatisering. Dit blijkt uit een verplichte melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De ICT Groep heeft dochters in ondermeer Duitsland en Polen en is goed voor een jaaromzet van een kleine 100 miljoen euro.

Marktleider

ICT Automatisering ofwel Industriële Computer Toepassingen (ICT) noemt zichzelf marktleider op het gebied van embedded software. Het gaat hierbij om software die nodig is voor de ontwikkeling van ondermeer bijvoorbeeld hightech medische apparatuur, digitale televisie, autonavigatiesystemen, verkeer- en vervoerssystemen, voice over IP en infrastructurele toepassingen.

Grootaandeelhouder

Net als bij andere beursgenoteerde  bedrijven moeten aandeelhouders van ICT Automatisering hun belang bij de AFM melden als dit meer dan vijf procent is. Met 438.500 aandelen heeft Oomen een belang van 5,1 procent in ICT verworven.  Oomens betrokkenheid bij ICT heeft de koers flink omhoog gejaagd.  Vorige week dinsdag schoot het aandeel met vijftien procent omhoog, tot de hoogste stand sinds november 2008. In eerste instantie werd die winst toegeschreven aan overnamegeruchten. Een woordvoerder van het bedrijf ontkende echter dat ICT benaderd is voor een overname, maar zei dat een investeerder een belang in de onderneming had opgebouwd.

Quote 500

DSW-topman Oomen heeft ook elders zakelijke belangen. Via zijn investeringsvehikel Optiverder heeft hij ook ruim vijf procent van de aandelen van ingenieurs en adviesbedrijf Grontmij in bezit. Oomen was in 1986 medeoprichter van het optiehandelshuis Optiver. Mede dankzij het succes van dit bedrijf staat Oomen met een geschat vermogen van 70 miljoen euro al jaren in de Quote 500.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top