ACTUEEL

Arts Michael Jackson wordt aangeklaagd

Arts Michael Jackson wordt aangeklaagd

De Amerikaanse arts Conrad Murray wordt vervolgd voor de dood van popster Michael Jackson in 2009. Een rechtbank in Los Angeles heeft dinsdag (lokale tijd) bepaald dat er voldoende bewijsmateriaal is om een aanklacht van dood door schuld in te dienen tegen de dokter.

Rol arts bij sterven

Michael Jackson stierf in juni 2009 aan een overdosis medicijnen en het verdovingsmiddel propofol. Tijdens hoorzittingen de afgelopen dagen bogen de rechters zich over de rol van Murray daarbij. De aanklager vertelde dat de arts de fatale dosis had toegediend aan Jackson en dat hij daarna onnodig lang had gewacht met het bellen van alarmnummer 911. Ook zou de dokter op een ondeugdelijke manier hebben geprobeerd de King of Pop te reanimeren en vervolgens het ambulancepersoneel niet hebben verteld wat hij met Jackson had gedaan.

Belastend bewijsmateriaal

Een medewerker van Jackson verklaarde dat Murray belastend bewijsmateriaal liet weghalen voor de ambulancebroeders aankwamen. De arts zou flessen en infusen in een tas hebben gedaan en pas daarna het alarmnummer hebben gebeld. De directeur van het forensisch instituut van Los Angeles had in zijn getuigenis eerder dinsdag geen goed woord over Murray. De behandeling die de arts gaf aan Jackson was zo slecht dat er sprake is van moord, verklaarde lijkschouwer Christopher Rogers.

Murray zelf ontkent de fatale dosis propofol te hebben toegediend aan Michael Jackson. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top