ACTUEEL

GGZ Delfland en PerspeKtief blazen fusie af

GGZ Delfland en Stichting PerspeKtief hebben hun aanvraag voor een vergunning voor een fusie ingetrokken. De twee partijen reageren hiermee op de negatieve reactie van Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) op fusieplannen. De NMa was van plan de fusie te verbieden.

Beperking

De NMa heeft in maart 2010 uitgebreid onderzoek gedaan naar de gevolgen van een mogelijke fusie tussen GGZ Delfland en Stichting PerspeKtief. Dit onderzoek concentreerde zich met name op de problemen die door de fusie zouden ontstaan op het gebied van woonbegeleiding in Delft en omgeving. Bij een fusie zou de concurrentie en keuzemogelijkheden voor cliënten ernstig beperkt worden. De instellingen hebben nog wel alternatieven aan de NMa voorgelegd, maar deze hebben de NMa er niet van overtuigd dat de concurrentieproblemen hierdoor zouden worden weggenomen. De zienswijze die de Nederlandse Zorgautoriteit in deze zaak uitgebracht zou hebben, is in lijn met de beoordeling van de NMa.


Besluiten

De NMa heeft sinds 2004 ruim honderd besluiten genomen over concentraties in de zorgsector. Zeven keer hebben fusiepartners hun plannen afgeblazen vanwege bezwaren van de NMa. In nog eens acht zaken is de fusie in gewijzigde vorm tot stand gebracht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top