ACTUEEL

Gezondheidsraad: stralingsgevaar zit 'tussen de oren'

Niet de daadwerkelijke straling van onder meer mobiele telefoons en draadloze computernetwerken, maar de veronderstelling eraan te worden blootgesteld, leidt tot gezondheidsklachten. Dat schrijft de Gezondheidsraad in het donderdag verschenen Jaarbericht Elektromagnetische velden.

"Geen oorzakelijk verband" aangetoond

Volgens de raad wijst geen enkel kwalitatief hoogwaardig onderzoek tot op heden op gezondheidsproblemen door blootstelling aan de zogeheten radiofrequente velden in de woonomgeving. De raad schrijft in het jaarbericht dat het beeld dat uit de bruikbare gegevens naar voren komt, is “dat er geen oorzakelijk verband is tussen blootstelling en het optreden van gezondheidsklachten als hoofdpijn, migraine, vermoeidheid, slapeloosheid, concentratieproblemen, jeuk en warmtesensaties. Wie vermoedt dat hij aan blootstelling onderhevig is, rapporteert genoemde klachten eerder dan iemand die denkt niet blootgesteld te zijn.”

Onderzoeken

Volgens een zegsman van de Gezondheidsraad is ook in een aantal onderzoeken naar blootstelling aan de straling over langere periode, geen verband gevonden met de gezondheidsklachten. Wel zei hij dat de raad later zal rapporteren over een onderzoek naar de gevolgen van de straling voor hersentumoren. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

29 oktober 2010

Voor echte informatie kijkt iedereen op : www.stopumts.nl

Top