ACTUEEL

Oogziekenhuis Rotterdam wil kindercentrum

Het Oogziekenhuis in Rotterdam wil binnen een jaar een speciaal centrum openen voor de behandeling van kinderen met oogziekten. Op deze manier hoopt het enige categorale oogziekenhuis van Nederland het jaarlijks stijgende aantal jonge oogpatiënten beter aan te kunnen.

Financiering

De verbouwing van de nieuwe vleugel kost 8 ton. Het ziekenhuis hoopt het geld bij elkaar te sprokkelen middels fondsen particuliere investeerders. Dat heeft kinderoogarts Tjeerd de Faber van het ziekenhuis donderdag laten weten.

Kinderen

Op dit moment kan het oogziekenhuis twee derde van alle aanvragen voor behandeling van baby's en kleine kinderen aan. Zeker bij baby's is er toch haast bij om te constateren wat de eventuele oogafwijking is” legt De Faber uit. “Je kan bezorgde ouders niet tien maanden laten wachten.” De doelgroep kampt vooral met scheel zien, luie ogen, brilproblemen of aangeboren oogafwijkingen als babystaar of glaucoom.

Benefietavonden en sponsorlopen

Zo'n 20.000 van de 150.000 consulten die het Oogziekenhuis jaarlijks verwerkt zijn voor kinderen. Het ziekenhuis hoopt de komende maanden ook geld in te zamelen via benefietavonden en sponsorlopen. “Het ziekenhuis draait zelf voor de kosten op, wat geen gemakkelijke opgave is in deze tijd” bekent De Faber. “Maar we gaan alles doen wat in ons bereik ligt om het project toch voor het eind van het jaar te verwezenlijken.''

De Rotterdamse kliniek, die bijna 130 jaar bestaat, is in zowel binnen- als buitenland bekend om zijn specialistische behandeling van oogproblemen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top