Finance

Zes ton voor interimbestuurder Orbis

Het Orbis Medisch en Zorgconcern betaalt consultancybureau Boer & Croon op jaarbasis 600.000 euro voor de diensten van Maarten van der Vorst. Hij is de nieuwe financiële man die op interim-basis aan de raad van bestuur is toegevoegd. Het bedrag is exclusief onkostenvergoeding. Dit meldt dagblad De Limburger donderdag.

'Aasgierengedrag'

SP-Tweede Kamerlid Henk van Gerven, die Kamervragen over Orbis heeft gesteld, spreekt van 'aasgierengedrag'. “Hoe durf je zulke verdiensten te incasseren en tegelijkertijd honderden mensen te vertellen dat er geen geld meer voor ze is”. 

Financiële problemen en massaontslag

Van der Vorst werd in oktober door Orbis ingehuurd om de financiële problemen waarin het concern verzeild is geraakt in kaart te brengen en een saneringsplan te maken. Maandag werd het saneringsplan naar buiten gebracht. Om structureel 32 miljoen euro per jaar te bezuinigen schrapt Orbis 700 banen. Orbis ziet zich tot het massaontslag genoopt door de penibele financiële situatie waar het concern zich door de nieuwbouw in bevindt.

Schande

De interim-manager Van der Vorst wil blijven tot het reorganisatieplan is uitgerold en "de organisatie weer goed loopt", zegt de woordvoerder van Orbis in De Limburger. De woordvoerder benadrukt dat Van der Vorsts beloning "marktconform" is. SP-er Van Gerven vindt dat minister Klink van Volksgezondheid de interim-manager moet wegsturen. Van Gerven spreekt er ook schande van dat beide opgestapte oud-bestuurders Guus Broos en Ludo Jansen nog tot eind 2009 hun jaarsalaris van bijna drie ton krijgen doorbetaald.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Lommers

11 december 2009

er moet in de zorg door de zorgzwaartepakketten in de verzorgingshuizen en in de verpleeghuishuizen heel veel bezuinigdworden er is geen tijd meer voor een vriendelijk woord laat staan voor een dementerende bewoner geen tijd meer om die bewoner gerust te stellen en eventueel wat aandacht geven. er wordt op de minuut af zorg geleverd wat in het zorgwaartepakket zit en meer niet want daar is geen tijd voor maar wel tonnen aan extreme salarissen.

dit staat haakes op de salarissen van de bestuurder de interum bestuurder en bij niet goed funcioneren een op rot premie.

Top