ACTUEEL

NMa herroept boetebesluit psychologen

De brancheorganisaties voor psychologen NIP, de LVE en de NVVP hoeven geen boetes te betalen aan de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Dit heeft de NMa in een nieuw besluit vastgelegd. Zij kregen door de NMa in 2004 boetes opgelegd omdat ze adviestarieven en rekenvoorbeelden beschikbaar hadden gesteld aan hun leden en het maken van onderlinge afspraken.

Mededinging

Volgens de beroepsverenigingen NIP, de LVE en de NVVP was het beschikbaar stellen van adviestarieven of rekenvoorbeelden niet bedoeld om de mededinging te beperken of de marktwerking te ondermijnen. Het NIP, de LVE en de NVVP startten een juridische procedure tegen de bevindingen van de NMa. De verenigingen hebben aannemelijk gemaakt dat de zorgmarkt geen markt is zoals andere.

Rechtbank

In juli 2006 vernietigde de rechtbank het besluit van de NMa omdat dat onvoldoende gemotiveerd was. De NMa ging in beroep, maar werd hier afgelopen december in het ongelijk gesteld. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) oordeelde dat het besluit van de rechtbank juist was en gelastte de NMa een nieuw besluit te nemen. In haar nieuwe besluit heeft de NMa het besluit uit 2004 herroepen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top