Finance

Resultaat cao gehandicaptenzorg weer van tafel

CNV Publieke Zaak heeft laten weten het onderhandelingsresultaat van de cao gehandicaptenzorg toch niet te tekenen. CNV PZ zei eerder tegen leden dat er garanties waren dat de oude rechten gehandhaafd bleven als er geen nieuwe regelingen tot stand zouden komen. Dit bleek echter niet te kloppen.

Voorzetten onderhandelingen

Het huidige onderhandelingsakkoord is van tafel, maar dat betekent niet dat we nu achterover kunnen leunen, aldus de andere betrokken vakbond ABVAKABO FNV. Er moet nog een cao komen en we moeten dus nog flink onderhandelen met de werkgevers, die hele andere ideeën over de invulling hebben dan wij.

Actie en petitie

De geplande actie op maandag 23 maart gaat daarom door. De vakbonden overhandigen de werkgevers maandag een petitie die door duizenden werknemers in de gehandicaptenzorg is ondertekend.

Consequenties akkoord

Op 4 februari 2009 sloot CNV Publieke Zaak met werkgeversorganisatie VGN een onderhandelingsresultaat voor een nieuwe CAO. De andere bonden deden dat niet Belangrijkste punten in dat akkoord waren een loonverhoging van 3% en modernisering van de arbeidsvoorwaarden. Hierdoor verdween wel de huidige seniorenregeling. Een meerderheid van de leden ging uiteindelijk akkoord met deze afspraken. De laatste weken ontstond echter onduidelijkheid over de consequenties van het akkoord. Het bestuur van CNV Publieke Zaak heeft het akkoord nader bestudeerd en laat nu weten onderhandelingsresultaat van de cao toch niet te tekenen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top