Finance

Zorginstelling Sint Jacob werd jaren afgeluisterd

De Stichting Sint Jacob, een organisatie van acht verzorgings- en verpleeghuizen met 1200 bewoners in de regio Haarlem, is negen jaar lang afgeluisterd door de bouwcoördinator. Dit meldt de Telegraaf.

Afluisterapparatuur

De directie is tijdens investeringsbesprekingen in opdracht van de bouwcoördinator afgeluisterd. Forensisch onderzoek van PricewaterhouseCoopers (PWC) heeft dat aangetoond. De afluisterapparatuur is in 1995 geplaatst en in 2004 verwijderd.

Steekpenningen

De directie liet een onderzoek instellen nadat een klokkenluider, die met zijn elektrabedrijf ruim twintig jaar lang werkzaam was voor de stichting, zich vorig jaar meldde. Hij verklaarde dat hij meer dan twintig jaar lang steekpenningen moest betalen aan de bouwcoördinator voor het verwerven van opdrachten. Hij moest destijds in opdracht van de bouwcoördinator de afluisterapparatuur plaatsen.

Functioneren

Volgens de klokkenluider bleef zijn opdrachtgever met het afluisteren op de hoogte van de financiële speelruimte die hij had bij aanbestedingen. De bouwcoördinator is met vervroegd pensioen gegaan. Hij bevestigt dat de apparatuur is geplaatst en geeft als reden dat de toenmalig directeur niet goed functioneerde.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top