ACTUEEL

Kankerinstituut krijgt dependances

Het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) in Amsterdam krijgt dependances in het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp en in een vestiging van Tergooiziekenhuizen in Hilversum. Radiotherapeuten van het NKI-AVL gaan daar kankerpatiënten bestralen. Dat heeft een woordvoerder bekend gemaakt.

Samenwerkingsovereenkomst

De dependances zijn nodig omdat steeds meer mensen kanker krijgen. Daardoor krijgt het NKI-AVL ook veel meer patiënten. Het kan die niet allemaal op de eigen locatie opvangen. De ziekenhuizen ondertekenen donderdag in Amsterdam een samenwerkingsovereenkomst. Minister Ab Klink van Volksgezondheid is daarbij aanwezig. (ANP)

Uitbreidingsmogelijkheden

Het NKI-AVL heeft ervoor gekozen om dependances in andere plaatsen te openen, omdat patiënten in die regio's dan niet helemaal naar Amsterdam hoeven te reizen voor een behandeling. Het ziekenhuis kan zelf niet meer uitbreiden. Het aantal eigen bestralingsruimten nam enkele jaren geleden al toe van vijf naar tien. Meer kunnen er niet bij op de eigen locatie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top