ACTUEEL

Record aantal wisselt van zorgverzekering

Record aantal wisselt van zorgverzekering

Bijna een miljoen mensen zijn dit jaar overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Vooral internetverzekeringen zijn populair, omdat de kosten soms wel 10 procent lager liggen, meldt de Volkskrant.

Inventarisatie

De krant baseert zich op een eerste inventarisatie van van brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland. Daaruit blijkt dat het percentage overstappers dit jaar tussen de 5 en 6 procent ligt. Dat is anderhalf keer zo veel als in de afgelopen jaren. ZN spreekt dan ook van een trendbreuk.

Prijsstijging

Het hoge aantal overstappers was al voorspeld omdat verzekeraars dit jaar de premie voor de basisverzekering met gemiddeld 10 procent hebben verhoogd. Het is voor het eerst sinds de invoering van de Zorgverzekeringswet in 2006 dat verzekeraars zo sterk met hun prijs omhoog gingen. Tot 2009 boden verzekeraars, in de slag om de consument, hun polissen aan onder de kostprijs.

Achmea

Het aantal verzekerden bij Achmea, met merken als Zilveren Kruis, Agis, FBTO en Interpolis de grootste zorgverzekeraar, nam toe met 18 duizend.  Intern waren de verschuivingen echter groter. De internetmerken FBTO en TakeCareNow groeiden met zo'n 10 procent, terwijl Zilveren Kruis inleverde.

Menzis

De grootste internetverzekering, AnderZorg van Menzis, zag het aantal verzekerden dit jaar met 50 procent toenemen, een record. De goedkoopste verzekering telt nu bijna 200 duizend verzekerden. Het aantal verzekerden bij Menzis groeide in totaal met 1,1 procent tot 2,1 miljoen.

Aanvullende verzekering

Volgens Zorgverzekeraars Nederland heeft nog steeds 90 procent van de verzekerden een aanvullende verzekering.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

wXrpcjgorxWvrePBNfo

7 maart 2012

De goeden emeton dan onder de kwade lijden,het is onrecht van meer dan zestig jaar geleden.Ook wel ontstaan in een ernstige crisis van de jaren 30, zulke gevoelens liggen nu ook op de loer en er hoeft maar iemand op te staan die voeding geeft en de vinger blijft wijzen naar een bepaalde groep en ja je kan zulke toestanden zo weer krijgen.Als je de bijbel leest dan zie je dat de Joden in die tijd hun land zijn uitgejaagd en verspreidt over de wereld, door de christenen worden de Joden verantwoordelijk gehouden voor het mishandelen en kruisigen van Jesus, zelfs Pontius Pilates twijfelde aan het schuldig zijn van Jesus,hij liet het daarom aan de joden zelf over en `waste zijn handen in onschuld`de joden geloven dan ook niet dat Jesus ooit bestaan heeft, ze wachten nog steeds op de komst van hun messias.Ik ga de enorme genocide destijds van Nazi-Duitsland niet bagataliseren natuurlijk,de uitvoering van Hitlers plan is duivels slecht geweest, maar zal mensen van na die periode zeker niet verantwoordelijk houden voor de daden van zijn voorouder.Het is net zo onzin dat Surinamers onze generatie er nog voor aanzien dat onze voorouders ooit in slaven hebben gehandeld en uitgebuit en wij rijk zijn geworden van de handel van produkten in de koloniebs. Elk volk heeft bloed aan de handen op de een of andere manier,kijk naar de geschiedenis van de Japanners, De Turken( ottomaans rijk)onze Napoleon, de Romeinen enz. en 60 jaar na dato zijn er nog veel meer mensen dan de zes miljoen slachtoffer geworden van oorlogen en geweld vaak tegen hun eigen soort (zoals in Afrika bijv.)maar het is altijd handig in te blijven spelen op schuldgevoelens van een volk om dat te krijgen wat je wilt.Jammer is wel dat de Verschillende Hitlers die na de oorlog zijn opgestaan, lang en stevig in het zadel hebben gezeten en ongemoeidt zijn gelaten, dat er mee gehandeld is en er wapens aan zijn geleverd om hun misdaden te plegen,het opstaan van wrede heersers is al zo oud als de mensheid, dit tot op de dag van vandaag.Ik ben van `54 en ben als het ware opgevoed met de verhalen van de oorlog, tot in den treure toe heb ik het gehoord,het lijden is in tijd van zo`n noodsituatie voor iedereen hetzelfde ongeacht welke bevolkingsgroep dat ook is,als er honger, gebrek en angst is voelt ieder mens dit hetzelfde.Oke destijds zijn we `bevrijdt`door de canadezen en Amerikanen, ook wij die dan Marshalhulp kregen voor de opbouw,zijn in zekere zin hiermee gegijzeld door Amerika en nog steeds willen wij Amerika en zeker ook Israel niet veroordelen, `wat ze ook uitspoken`deze sentimenten zijn er tot vandaag,dus!!!

Top