ACTUEEL

Stop Aids Now! krijgt 8.8 miljoen euro

Stop Aids Now! krijgt 8.8 miljoen euro

Aids Now! ontvangt een bedrag van 8,8 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij. Het bedrag is bestemd voor aidsbestrijding in Swaziland, maakte de loterij woensdag bekend. Met het geld gaat Stop Aids Now! op grote schaal de bevolking van Swaziland op hiv testen en aidsremmers inzetten als preventiemiddel tegen verspreiding van de ziekte.

Postcode Loterij

De organisatie is een van de twee goededoelenorganisaties die dit jaar een groot bedrag ontvangt van de Postcode Loterij. Tijdens het jaarlijkse 'Goed Geld Gala' in museum Singer Laren kregen 83 goede doelen woensdag te horen hoeveel geld zij ontvangen van de 270 miljoen euro die de loterij te verdelen heeft.

De andere grote begunstigde betreft de stichting DOEN en De Natuur- en Milieufederaties. Die organisaties krijgen 13,5 miljoen euro voor de oprichting van het nieuwe energiebedrijf We Generate. Dat moet het eerste energiebedrijf worden dat het voor de klant mogelijk maakt zelf groene energie op te wekken en energie te besparen.

Andere goedde doelen

Acht nieuwe goededoelenorganisaties kunnen dit jaar een meerjarige financiële bijdrage tegemoetzien. Daaronder bevinden zich African Parks Network (een organisatie voor het behoud van parken in conflictgebieden in Afrika), de Johan Cruyff Foundation (stimuleert sport voor kinderen) en The Elders (groep van twaalf oud-staatshoofden en hoogwaardigheidsbekleders die zich buigen over wereldproblemen). Prinses Mabel is directeur van The Elders.

Prinses Máxima was als speciale gast aanwezig op de bijeenkomst en sprak de aanwezige goede doelen toe over het belang van hun werk. Ongeveer 2,5 miljoen Nederlanders spelen mee met de Postcode Loterij. De helft van de loterijopbrengsten gaat naar goededoelenorganisaties op het gebied van mens en natuur in binnen- en buitenland. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top