ACTUEEL

Failliet Meavita telt 6000 schuldeisers

Zeker 6000 schuldeisers krijgen nog geld van het failliete Meavita. Dat zegt curator Frank Somers in het AD. De hoogte van de totale schuld is nog niet bekend, maar loopt waarschijnlijk in de “vele miljoenen”. “Deze week hebben we alle crediteuren een brief gestuurd, waarin wij vragen hoeveel ze nog tegoed hebben,’’ aldus Somers in het AD. “Pas als iedereen heeft geantwoord, weten we exact hoeveel de schuld bedraagt.’’Somers is samen met curator De Weerdt bewindvoerder van de Haagse failliete Meavita-onderdelen. Om schuldeisers te kunnen terugbetalen, bekijken zij of er onderdelen en goederen kunnen worden verkocht. Ook zou er geld moeten vrijkomen uit een nieuwe overname.

Kleine schuldeisers

Voor kleine schuldeisers heeft Somers slecht nieuws. De terugbetaling gaat altijd volgens een wettelijk bepaalde volgorde. Dat betekent dat verhuurders van panden voorrang hebben. Daarna komen banken en de belastingdienst. “In negen van de tien faillissementen kunnen kleine crediteuren naar hun geld fluiten”, aldus Somers.

Curator zoekt oorzaken

Naast het terugbetalen van de schulden, zijn de aangestelde curatoren ook gestart met een onderzoek naar de oorzaak van de financiële malaise. Meavita heeft eerder gezegd zich vooral te hebben verkeken op de tarieven van de gemeente Den Haag voor het leveren van de huishoudelijke hulp. Ook verkeerde investeringen zouden hebben bijgedragen aan het miljoenenverlies.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top