ACTUEEL

CZ-topman Mike Leers stapt op

Mike Leers, voorzitter van de Raad van Bestuur van zorgverzekeraar CZ, gaat volgend jaar met vervroegd pensioen. Wim van der Meeren is voorgedragen als zijn opvolger. Van der Meeren (53) is nu nog lid van de Raad van Bestuur van het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg.De Ondernemingsraad en De Nederlandsche Bank (DNB) hebben al met zijn benoeming per 1 september ingestemd. De voordracht moet nog wel bekrachtigd worden door de Ledenraad van CZ. Scheidend bestuursvoorzitter Leers wordt per 1 september adviseur van de Raad van Commissarissen van CZ.

Geschiedenis

Leers heeft een lange geschiedenis bij CZ. Hij trad in 1975 in dienst bij de zorgverzekeraar en was vanaf 1993 voorzitter van de Raad van Bestuur.
Zijn opvolger Van der Meeren studeerde politicologie en bestuurskunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (KUN). Hij was van 1980 tot 1986 werkzaam bij de provincie Gelderland als beleidscoördinator en chef volksgezondheid. Daarna was hij algemeen directeur van een verpleeghuis in Doetinchem en van 1992 tot 1998 voorzitter van de directie van het Drechtsteden Ziekenhuis in Dordrecht. Sinds 1998 is hij lid van de Raad van Bestuur van het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. De Raad van Bestuur van het Elisabeth Ziekenhuis is collegiaal en kent geen voorzitter. Van der Meeren is tevens vicevoorzitter van NVZ, de vereniging van ziekenhuizen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top