ACTUEEL

Concurrent aast op thuiszorg Orbis

Zorggroep Noord- en Midden-Limburg in Venlo wil delen van het financieel wankele Orbis overnemen. Dat meldt dagblad De Limburger. Zorggroep Noord- en Midden-Limburg is met name geïnteresseerd in Orbis Thuis, waaronder naast de sterk verlieslijdende thuiszorgactiviteiten ook zeven verpleeg- en verzorgingshuizen vallen.

Grote problemen

Orbis verkeert door de ambitieuze nieuwbouw van het ziekenhuis in Sittard/Geleen in grote problemen.  Begin vorige week maakte Orbis bekend dat het  bijna vijfhonderd voltijdbanen moet schrappen, waarvan 200 bij de thuiszorg en de tehuizen.  Volgens bestuursvoorzitter Jos Spätjens van de Zorggroep kan overname " voor diverse partijen plezierig zijn".

'Niet in de etalage'

De Zorggroep heeft een  jaaromzet 260 miljoen euro en telt 8500 werknemers. Sinds Spätjens in 2008 het noodlijdende Thuiszorg Midden-Limburg overnam, strekt het verzorgingsgebied van de groep zich uit tot Echt. De jaaromzet van Orbis Thuis is circa 90 miljoen euro. Afhankelijk van de prijs die Orbis vraagt, bepaalt Spätjens of hij de overname alleen aandurft of samenwerking gaat zoeken met een Zuid-Limburgse (thuis)zorgverlener.
Een woordvoerder van Orbis ontkent in De Limburger dat Orbis "in de etalage staat". Anderzijds zou het volgens hem "al te arrogant" zijn om in de huidige situatie overnamegesprekken uit de weg te gaan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top