ACTUEEL

Van den Bosch definitief weg bij Zorgboog

Bestuurder Hans van den Bosch verlaat definitief De Zorgboog in Bakel. De raad van toezicht heeft in overleg met Van den Bosch een regeling getroffen om het dienstverband van de bestuurder te beëindigen. Als gevolg van een vertrouwensbreuk met bestuursvoorzitter Bert Koeneman verrichtte Van den Bosch sinds medio januari geen werkzaamheden meer voor De Zorgboog.  

Verkeerde prioriteiten

Het conflict binnen de tweehoofdige raad van bestuur heeft veel stof doen opwaaien in Bakel. Verpleeghuisarts Van den Bosch werkte ruim een kwart eeuw bij De Zorgboog en was volgens het Eindhovens Dagblad geliefd bij het personeel. Over de aard van het onoverbrugbare meningsverschil willen de betrokkenen zich niet uitlaten.
Bezorgde medewerkers van De Zorgboog in Bakel vinden dat hun directie verkeerde prioriteiten stelt. Zij kunnen het volgens het Eindhovens Dagblad niet verkroppen dat er fors wordt bezuinigd op de zorgverlening in met name verpleeg- en verzorgingshuizen, terwijl er veel geld wordt uitgegeven aan interim-personeel.

Interim-managers

De in zwaar weer verkerende woon-zorgorganisatie heeft de afgelopen jaren honderdduizenden euro’s gespendeerd aan het inhuren van extern personeel. Vooral interim-managers die de reorganisatie moesten begeleiden, drukten zwaar op de begroting. In 2005 stond de post “personeel niet in loondienst”  voor 590 duizend euro in de boeken. In 2006 was dit bedrag opgelopen tot 2,2 miljoen euro, waar het ook in 2007 op uitkwam. Ook op dit moment werken er diverse interim-mensen bij De Zorgboog.
Behalve het komen en gaan van interimmers hebben de medewerkers de laatste vijf jaar zo'n twintig leidinggevenden zien vertrekken. De meesten konden zich niet vinden in het beleid van bestuursvoorzitter Koeneman, die in 2004 aantrad.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top