ACTUEEL

Sebelius voorspelt digitale revolutie in de zorg

Sebelius voorspelt digitale revolutie in de zorg

Het Amerikaanse zorgstelsel staat aan de vooravond van een digitale revolutie. Dat stelt de Amerikaanse minister van Volksgezondheid Kathleen Sebelius. Zorg-ICT zal zich volgens Sebelius de komende jaren ook ontpoppen tot een van de belangrijkste pijlers van de Amerikaanse economie. "Het nieuwe Google of Microsoft zal voortkomen uit de bedrijven die nu met de ontwikkeling van zorg-ICT bezig zijn", aldus Sibelius tijdens haar keynotespeech op HIMSS11 in Orlando.

Pioniers

In haar speech stak Sebelius de internationale ambities van de VS op het gebied van zorg-ICT niet onder stoelen of banken. "De VS is altijd een land van pioniers geweest", aldus Sebelius. "Zorg-ICT is economisch gezien een van de meest veelbelovende onontgonnen gebieden. De vraag is waar straks al die producten gemaakt zullen worden, in de VS of elders. Als het gaat om innovatie is het onze ambitie om de rest van de wereld voor te blijven."

Miljardenimpuls

Met de invoering van de High Tech Act heeft de Amerikaanse overheid de ontwikkeling van de zorg-ICT een grote impuls gegeven. De bijhorende miljardenimpuls heeft geleid tot ongekende bedrijvigheid op het gebied van zorg-ICT, waarbij met name kleine nieuwe aanbieders zich doen gelden. Van de honderden bedrijven die zich op zorg-ICT-markt hebben gestort heeft tweederde minder dan vijftig werknemers. Juist onder deze bedrijven zal naar Sebelius' idee een nieuwe Google opstaan.

 Standaarden

Waar het de internationale ambities betreft deed ook David Blumenthal, nationaal coördinator van het zorg-ICT-programma een duit in het zakje. Als het aan Blumenthal ligt krijgen de zogeheten standaarden voor meaningful use van zorg-ICT de komende jaren internationaal gewicht.    

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Meinsma

25 februari 2011

Niet te geloven. Gaat dit artikel over zorg?? En is Amerika ons voorbeeld?

Anoniem

25 februari 2011

"Zorg-ICT is economisch gezien een van de meest veelbelovende onontgonnen gebieden. De vraag is waar straks al die producten gemaakt zullen worden, in de VS of elders. Als het gaat om innovatie is het onze ambitie om de rest van de wereld voor te blijven."
Ter vermijding van allerlei eeuwigdurende software licenties voor zich alsmaar herhalende en zogenaamde herstellende patches, zou het instellen van een open-sourde platform hierbij een zeer verstandige start zijn van mevr Sebelius,liefst ism een EU-platform.
De vele Health/Overheid-software debacles uit het recente verleden zijn een tragisch voorbeeld als monopolisme prevaleert in een non-profit sector.

eyEMtVAwpKlavYNcdd

19 november 2012

Life is short, and this article saved vaualble time on this Earth.

Top