ACTUEEL

Thuiszorg Groningen stopt met voetbalsponsoring

Thuiszorg Groningen stopt met voetbalsponsoring

Thuiszorg Groningen stopt met ingang van het voetbalseizoen 2011/2012 met de sponsoring van FC Groningen. Dit blijkt uit het antwoord van staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten op vragen van PVV-Kamerlid Agema.

Beroering

Vorig jaar ontstond grote beroering toen bleek dat Thuiszorg Groningen de plaatselijke voetbalclub een sponsorbijdrage van tachtigduizend euro betaalde. Volgens de critici had dit geen pas voor een maatschappelijke organisatie die in 2009 failliet ging en waar bij de doorstart circa vijfhonderd ontslagen vielen. 

Onrust

In haar antwoord aan Agema laat Veldhuijzen van Zanten weten dat de sponsorbijdrage haar net als haar voorgangster Bussemaker "bevreemdt", maar dat Thuiszorg Groningen inmiddels besloten heeft de sponsoring te stoppen. Dit neemt niet weg dat er nog altijd grote onrust binnen de organisatie bestaat. Zo heeft de ondernemingsraad begin februari het vertrouwen in bestuurder Filia Kramp opgezegd.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Franke

2 maart 2011

Dus de zorg moet commercieel maar mag niet aan sponsoring doen.
Thuiszorg gaat failliet en maakt een doorstart, net zoals bij bedrijven gebeurt.
Blijkbaar wil de overheid marktwerking maar toch niet volledig: er kan mijns inziens worden geconcludeerd dat men behoorlijk boter op het hoofd heeft.
Overigens bestond de sponsoring van FC Groningen uit een aantal zitplaatsen op de tribune die ook aan cliënten ter beschikking worden gesteld.

Anoniem

2 maart 2011

Zou leuk zijn als de mensen die ontslagen zijn en toen, of nu in de ww zitten ook eens naar de Euroborg kunnen.....

Top