ACTUEEL

Streep door geboortegrond Terschelling in MC Leeuwarden

Terschelling hoeft er niet op te rekenen dat het eiland een stukje grondgebied krijgt in de verloskamers van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). Er zou dan een deel van een gebouw van gemeente moeten veranderen. Daar voorzien de regels voor gemeentelijke herindeling niet in.

'Onwerkbaar voorstel'

Minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) vindt het voorstel van Terschelling daarom niet werkbaar, heeft hij vrijdag geantwoord op vragen van de PvdA. Het eiland had om een lapje grondgebied in Leeuwarden gevraagd om baby's die in het ziekenhuis worden geboren de mogelijkheid te geven Terschelling als geboorteplaats in hun paspoort te krijgen.

Friese bevalling

Vrouwen van Terschelling bevallen tegenwoordig in Leeuwarden. De eilanders vinden het jammer dat hun kinderen daardoor als geboorteplaats de Friese hoofdstad krijgen en niet Terschelling.

Advies

Donner reageerde eerder welwillend op een voorstel om ouders de mogelijkheid te geven de woonplaats van de moeder te kiezen als geboorteplaats. Dat kan nu niet, maar hij zal daarover samen met staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) een advies vragen aan de commissie voor de burgerlijke stand. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top