ACTUEEL

Erbudak: meer investeren in preventie

Het huidige zorgsysteem is teveel gericht op schadebeperking, terwijl veel klachten voorkomen kunnen worden als de overheid meer zou investeren in preventie. Dat zei Aysel Erbudak, voorzitter raad van bestuur van het Slotervaartziekenhuis dit weekend tijdens de Talkshow van WOMEN Inc. Dat meldt MedNet.nl.

Preventief onderzoek

Erbudak vindt het "dweilen met de kraan open", schrijft MedNet. Cardioloog Harriette Verwey valt haar bij: "Ik pleit ervoor om meer standaardonderzoeken toe te voegen aan de jaarlijkse vrouwelijke check-up bij de gynaecoloog of het borstkankeronderzoek. Test meteen ook de bloedsuiker en de bloeddruk en je kunt een hoop problemen voorkomen. Daarnaast vindt 80 procent van het cardiologisch onderzoek vindt plaats op mannen, terwijl klachten zich bij vrouwen totaal anders openbaren. Klachten bij vrouwen worden nu veel te laat opgemerkt."

WOMEn Inc. Festival

Op zaterdag 5 en zondag 6 maart vond voor de vierde keer het WOMEn Inc. Festival plaats in Amsterdam. ‘Bestaat de vrouwelijke patiënt?' was dit keer het thema. Aan de talkshow over de vrouwelijke patiënt deden naast Erbudak en Verwey ook Trudy Dehue, hoogleraar wetenschapstheorie, Henriëtte Rijsdijk van Care for Women, Martijntje Smit van het Rathenau Instituut, Nicolette Silfhout, marktmanager Vrouwen Agis en Wilna Wind van de NPCF mee.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top