ACTUEEL

BAM bouwt twee Duitse ziekenhuizen

Bouwer BAM uit Bunnik gaat aan de slag in de Duitse zorgsector. Samen met Yolande Verwaltungsgesellschaft mbH & Co Vermietungs KG neemt de Duitse tak van BAM de nieuwbouw van de Hochtaunus Kliniken in Bad Homburg voor zijn rekening.

PPS

Het contract is opgezet als publiek-private samenwerking (PPS) en betreft ontwerp, bouw, financiering en onderhoud gedurende vijfentwintig jaar van twee ziekenhuizen in Bad Homburg en Usingen, even ten noorden van Frankfurt. Het DBFM-contract heeft voor BAM een waarde van bijna 200 miljoen euro. De bouwwerkzaamheden starten medio dit jaar. Eind 2013 worden beide ziekenhuizen in gebruik genomen.

Opleidingsinstituut

De Hochtaunus Kliniken fungeren als academisch opleidingsinstituut van de universiteitskliniek in Frankfurt am Main. Het nieuwe ziekenhuis in Bad Homburg heeft een bruto vloeroppervlak van 63 duizend vierkante meter, verdeeld over zeven bouwlagen, telt elf operatiekamers en 483 bedden. In Usingen wordt een nieuw ziekenhuis van drie bouwlagen gerealiseerd met een oppervlakte van ruim zestien duizend vierkante meter. Het biedt onderdak aan onder meer twee operatiekamers en honderd bedden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top