ACTUEEL

Rechter wijst claim apothekers af

Rechter wijst claim apothekers af

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) hoeft niet op te treden tegen De Centrale Apotheek Nederland (DCA). De rechtbank in Den Haag heeft dat donderdag beslist, zo heeft apothekersorganisatie KNMP bevestigd. De KNMP had de zaak tegen de inspectie aangespannen omdat die organisatie zich volgens de traditionele apothekers niet houdt aan de beroepscode die voor apothekers geldt.

DCA

Nieuwkomer DCA heeft een andere manier van werken dan traditionele apothekers. Het bedrijf levert medicijnen aan de patiënt via de huisarts. De traditionele apothekers hebben dus het nakijken. Maar volgens de KNMP is dat het probleem niet. Volgens de organisatie betaalt DCA huisartsen een bonus voor elke patiënt die de dokters aan het bedrijf leveren. Dat zou tegen de beroepsnormen zijn.

'Gevaren'

De apothekers willen nu met de inspectie in gesprek om te wijzen op de gevaren van de nieuwe apotheekorganisatie. DCA stelt in een reactie dat de KNMP bang is voor concurrentie en daarom DCA de pas probeert af te snijden.

De laatste jaren is er veel onrust binnen de apothekerswereld. Er zijn diverse nieuwe toetreders op de markt die zoeken naar nieuwe manieren om medicijnen te leveren. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top