ACTUEEL

Brute overval schrikt Cordaan op

Cliënten en een medewerker van zorgorganisatie Cordaan zijn bedreigd met een vuurwapen tijdens een overval op een huis voor jong volwassenen in Amsterdam maandagochtend. Eén bewoner is licht gewond geraakt bij de overval in locatie Foyer Bos en Lommer.

Buit

De twee overvallers hebben een zeer klein bedrag buitgemaakt en zijn er te voet vandoor gegaan. Ze zijn nog voortvluchtig. De politie is op zoek naar getuigen.

Veiligheid

Eelco Damen, voorzitter van de raad van bestuur van Cordaan: 'Wij zijn geschokt door de brute overval." "Veiligheid staat bij ons hoog op de agenda, maar we willen wel een open en toegankelijke instelling blijven. Cordaan is immers diep geworteld in de wijken.'

Volgens directeur Manuelle Moens van de Foyer was zowel de politie als de ambulance en de eigen crisisdienst van Cordaan snel ter plekke om cliënten en medewerkers op te vangen.

Kwetsbare mensen

De Amsterdamse wethouder zorg Eric van der Burg heeft telefonisch contact opgenomen met Cordaan om zijn betrokkenheid te tonen. Van der Burg heeft zijn afschuw uitgesproken over de overval op "kwetsbare mensen die op zorg zijn aangewezen".

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top