ACTUEEL

Bij Heliomare 130 banen op de tocht

Door de bezuiniging van 300 miljoen euro die de tweede kamer het speciaal onderwijs wil opleggen, komen zo'n 130 onderwijsbanen op de tocht te staan bij de onderwijstak van revalidatiecentrum Heliomare.

Speciaal onderwijs

Heliomare biedt met Helioskoop speciaal onderwijs aan zeer moeilijk lerenden, lichamelijk en meervoudige gehandicapten. Dat gebeurt op de eigen scholen in onder meer Beverwijk en Wijk aan Zee en door ambulante begeleiding in het regulier onderwijs in heel Noord-Holland.

Rijksbezuinigingen

Vooral daar gaan door geplande rijksbezuinigingen zware klappen vallen, zegt Cees Raaijmakers, voorzitter van de raad van bestuur van Heliomare, in het Noordhollands Dagblad.

Rond de duizend leerlingen en hun ouders ondervinden volgens Heliomare straks de gevolgen van de bezuiniging. Het gaat om leerlingen van 4 tot 23 jaar in het primaire, voorgezet en middelbaar beroepsonderwijs. Dankzij de ondersteuning vanuit Helioskoop kunnen zij het reguliere onderwijs volgen. Deze ondersteuning vervalt per 1 augustus 2012 als de bezuiniging wordt aangenomen in de Tweede en Eerste Kamer.

Meer korting

Daarnaast worden de eigen scholen ook nog met tien procent gekort. Verwacht wordt dat het gevolgen krijgt voor onder meer de klassenassistenten die hoogcomplexe zorg in de klas moeten bieden.

Personeel

Heliomare wil zoveel mogelijk personeel naar nieuw werk begeleiden. Dat wordt volgens Raaijmakers lastig: "Eerst moeten we duidelijk krijgen om wie het precies gaat. Die onzekerheid is vreselijk."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top