ACTUEEL

Hoge werkdruk ontmoedigt baan in zorg

Voor ruim de helft van de Nederlanders is de hoge werkdruk de belangrijkste reden om niet in de zorg te gaan werken. Dat blijkt uit onderzoek van Panel Wizard onder ruim vijfhonderd respondenten uit de beroepsbevolking, schrijft IntermediairPW.

Motieven

Ruim een kwart (26,8 procent) noemt het lage salaris als reden en 6,9 procent heeft te weinig affiniteit met de zorg. Van degenen die wel in de zorg willen werken, noemt 59,7 procent ‘graag met mensen willen werken' als belangrijkste motief.

Arbeidsmarkt

Joke ter Stege, directeur van het deelnemende RegioPlus zegt: "Naar schatting hebben we in 2025 ruim 400.000 medewerkers nodig om aan de zorgvraag te voldoen. De cijfers uit het onderzoek laten zien dat er nog veel gedaan moet worden aan het imago van de zorgsector. Dit geldt voor het behoud van medewerkers in de zorg maar zeker voor de instroom van nieuwe medewerkers.'

Minister Schippers waarschuwde woensdag dat "het heel moeilijk wordt" om de belofte van het kabinet waar te maken dat er deze kabinetsperiode 12.000 extra medewerkers bijkomen in de gezondheidszorg.

Open Dag van de Zorg

Zaterdag 19 maart doen honderden zorginstellingen mee aan de Open Dag van de Zorg om meer werknemers te interesseren voor deze sector.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

16 maart 2011

Daar zijn we weer: de zoveelste self fullfilling onheilsboodschap!
(op basis van een kleine niet wetenschappelijke steekproef)

Ik denk dat het tjid is dat de echte cijfers boven tafel komen:
-Gevalideerd vergelijkingen van salarisschalen, dat valt POSITIEF uit voor de zorg!
-Bekendmaking van de relatief GROTE TEVREDENHEID van zorgmedewerkers, zie bijvoorbeeld de benchmark van Actiz
-De VERGRIJZING VALT MEE: die gaat helemaal niet zoveel zorgbanen vragen als een rechtlijnige extrapolatie doet vermoeden (zie ook het verleden)

MVW

Familie

17 maart 2011

Bij OsriraGroep rennen er een groot aantal flexers door de gangen. Ze weten van geen toeten of blazen. Stagiares doen de klusjes die niemand wil doen.
Nu komt er na een omweg een bestuurder met ervaring rond Verscherpt Toezicht. Eerst Eckmunde, toen HWW Zorg en nu Osira Amstelring. Hij begint met te roepen dat er veel te veel flexwerkers zijn en dat het anders moet met de personele bezetting. Nou ik ben benieuwd hoe hij het personeelsprobleem gaat oplossen. En hoe hij de ontevredenheid gaat wegnemen. In Den Haag verlieten nogal wat medewerkers de achterdeur vanwege het feit dat op filmopnames te zien was dat er ouderen werden mishandeld!!! Mogelijk gaat van Dam ook in Amsterdam filmcamera's ophangen. Mogelijk met geluid? Mogelijk hoort ie dan hoeveel medewerkers er lopen te balen en ziet ie dan hoeveel ouderen zorg structureel te kort komen.
Zouden ze bij Cordaan ook eens moeten doen!
Dan kan het hele onderzoek van Panel Wizard te prullenbak in...

Top