ACTUEEL

ADRZ hijst financiële stormbal

Het Admiraal de Ruyterziekenhuis (ADRZ) stevent af op een tekort van 14 miljoen euro. Dat meldt de Provinciale Zeeuwse Courant. Het tekort ligt vier miljoen hoger dan het ziekenhuis eind vorig jaar voorzag. De raad van bestuur van het Admiraal de Ruyterziekenhuis heeft donderdagmiddag spoedoverleg gehad met de Ondernemingsraad over de financiële situatie.

Gat

Het financiële gat is ontstaan door een combinatie van factoren. Het ADRZ heeft te kampen met een erfenis uit het verleden en de kosten van de recente fusie. Daarbovenop komt de budgetkorting die het ministerie van VWS de ziekenhuizen oplegt. Ook de vakbonden hebben donderdagmiddag gesproken met de raad van bestuur van het ziekenhuis. Daar kregen ze volgens PZC te horen dat de raad van bestuur er alles aan heeft gedaan om geld te vinden om het tekort te slechten. Deze inspanning zou tevergeefs zijn. Het gat van 14 miljoen euro is vier miljoen euro hoger dan de tien miljoen euro die de raad van bestuur eind 2010 voorzag.

Handreiking

Om een faillissement van het ziekenhuis te voorkomen, moeten VWS, de provincie Zeeland en de betrokken gemeenten een handreiking doen, vinden de bonden. De bonden willen vooralsnog niet praten over gedwongen ontslagen. De raad van bestuur doet nog geen nadere mededelingen over de financiële situatie. De raad van bestuur wil dinsdag eerst het personeel informeren. Volgens vakbond Abvakabo FNV is er veel onrust onder de werknemers. Door eerdere bezuinigingen zijn alle tijdelijke- en oproepkrachten opgezegd. Dit zorgt volgens de vakbond voor een hoge werkdruk. Ook is het verplegend personeel bang dat het ADRZ failliet gaat.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top