ACTUEEL

NZa doet mee aan vrijwilligersactie

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) doet vrijdag mee aan NL DOET, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Medewerkers van de NZa gaan aan de slag voor drie verschillende zorgprojecten.

Spelmiddag

Het Oranje Fonds organiseert NL DOET, dat het belang van vrijwilligerswerk onder de aandacht wil brengen. Medewerkers van de NZa zijn betrokken bij een spelmiddag voor de bewoners van verpleeghotel Warande in Zeist, een sjoel- en spelmiddag voor de bewoners van Woonzorgcentrum de Bijkershoek in Utrecht en als laatste begeleidt een groep NZa-medewerkers samen met het Rode Kruis in Maarssen een aantal ouderen en mensen met fysieke beperkingen naar het museum Spakenburg. 

Gezichtsveld verbreden

Cathy van Beek, NZa-bestuurder en een van de deelnemers, vindt dat NL DOET de kans biedt om te laten zien hoezeer de NZa het werk van alle vrijwilligers in de zorg waardeert. "Je kunt je niet voorstellen hoe de zorg er zonder hun inzet uit zou zien. Hun bijdrage is letterlijk en figuurlijk onbetaalbaar." Ook geeft de actie volgens Van Beek de mogelijkheid om ieders gezichtsveld te verbreden. "We leggen wel regelmatig werkbezoeken af bij zorginstellingen, maar daarmee ervaar je niet daadwerkelijk hoe het is om in de zorg te werken. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat we eens op een andere manier iets voor anderen kunnen betekenen."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top