ACTUEEL

Amphia trekt 190 miljoen uit voor nieuwbouw

De nieuw- en vernieuwbouw van Amphia Ziekenhuis Breda en Oosterhout gaat 190 miljoen euro kosten. Alle specialismen worden geconcentreerd op de locatie Molengracht in Breda, Oosterhout verliest de 24-uursfunctie. Dit schrijft BN De Stem naar aanleiding van de nieuwbouwplannen die het ziekenhuis donderdag heeft gepresenteerd.

Specialisatie

De nieuwbouw in Breda en Oosterhout kost 120 miljoen. De renovatie van het huidige gebouw aan de Molengracht in Breda vergt 60 miljoen en aanleg van een parkeergarage bij de vernieuwde entree kost 10 miljoen, zo schrijft de krant. Amphia Breda specialiseert zich in de vijf gebieden Gezond ouder worden, Oncologie, Bewegen, Vrouw en kind en Vaten.

Haalbaarheid

Ernst Hoette, lid van de raad van bestuur van Amphia, ondertekende donderdag met de Bredase en Oosterhoutse wethouders een intentieovereenkomst om de haalbaarheid van de plannen te onderzoeken. Dit heeft met name betrekking op het samenvoegen van de twee locaties in Breda; Langendijk en Molengracht. Hoette legde uit dat de concentratie in Breda noodzakelijk is, zowel medisch als financieel. Het vloeroppervlak van het ziekenhuis gaat met 40.000 vierkante meter terug naar 100.000 vierkante meter. "Concentratie is ook nodig vanwege korte lijnen tussen specialistische zorg, maar teruggaan van drie naar twee locaties is complex", zei Hoette.

Verloop

Medio 2011 moet duidelijk zijn hoe de samenvoeging van beide locaties in Breda realiseerbaar is. Amphia verwacht begin 2013 met de bouw in Breda te starten en hoopt in 2016 de nieuwe deuren te openen.

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

18 maart 2011

Dit wordt veel te groot en ze kunnen nu al de boel niet runnen. Het is er al een smerige vieze boel met 30% infecties na behandelingen. Nee, eerst maar eens laten zien dat het beter kan. Het Amphia theater is geen serieus ziekenhuis. Iedereen weet dat en nu het nog groter gaat worden raken ze het overzicht helemaal kwijt. Veel te veel overhead met geen kennis en kunde van zaken.

Hannie Kivits, Breda

18 maart 2011

Ik begrijp niet dat de eerste reactie zo geplaatst is, zo ongefundeerd kritiek leveren is nogal goedkoop!
Wat betreft de fusie, jammer dat dit nodig lijkt te zijn, nog niet zo heel lang geleden is het Baronieziekenhuis geheel gerenoveerd en zijn er allerlei wijzigingen doorgevoerd bv de aanleg van een complete oogpoli, dat zou dan nu allemaal weer vernietigd worden? zonde van het geld en de moeite en de berijkbaarheid wordt er niet beter op, maar ik heb niet voldoende kennis om te beoordelen of het juist is, laten we hopen dat er verstandig met ons "zorggeld" wordt omgegaan!

tsetJShZBQEnnISK

15 november 2011

Thanks alot - your answer solved all my problems after seerval days struggling

KYCICHnEPdjCXBYtSYJ

18 november 2011

KczdE6 , [url=http://zryqcvertozz.com/]zryqcvertozz[/url], [link=http://biaazqvfvzpn.com/]biaazqvfvzpn[/link], http://nthqijjsiuoi.com/

Top