ACTUEEL

Planetree Awards 2011 uitgereikt

De Rijnland Zorggroep, gehandicaptenzorginstelling Fatima, thuiszorgorganisatie Pantein en de Noord-Brabantse Centra voor Psychisch Herstel (CPH) hebben donderdag de Spirit of Planetree Nederland 2011 Award ontvangen.

Bewustwording

Het project van de Rijnland Zorggroep dat in de prijzen is gevallen, was gericht op het betrekken van de cliënt bij de werving en selectie van personeel. Het initiatief komt voort uit het besef van een team medewerkers van het verpleeghuis dat niet iedereen thuis wordt uitgenodigd, dus waarom zouden bewoners dat wel willen? Gehandicaptenzorginstelling Fatima heeft de award ontvangen voor een project waarbij de cliëntenraad besloot te demonstreren hoe het voelt wanneer je niet zelf je drinktempo kunt bepalen. Volgens de instelling bracht de demonstratie veel teweeg omdat de instelling hierdoor een spiegel werd voorgehouden. Het ervaren (en het zien ervaren) zorgde voor een grote impact bij medewerkers, die hun ideeën en bevindingen vervolgens ook weer met anderen deelden.

Regie

De Brabantse ggz-instelling CPH ontwikkelde een initiatief waarbij cliënten de regie kregen over hun eigen behandeling. Door de cliënt (en eventueel een naaste) uit te nodigen om deel te maken van de werkbespreking met het multidisciplinaire team is de transparantie over de behandeling sterk vergroot. Een neveneffect is dat behandelaren zich beter voorbereiden en de evaluaties gestructureerd, zonder ruis, verlopen. Pantein Zorgcentra is vanuit woonzorgcomplex de SchitteRing een multidisciplinair samenwerkingsverband aangegaan met dienstverleners in de omgeving. Ouderen in het complex kunnen bijvoorbeeld boodschappen afnemen van de plaatselijke supermarkt en er wordt nauw samengewerkt met de huisarts. Ook is er één gezamenlijke huismeester voor de gemeente, woningbouwcoöperatie en zorginstellingen.

Inzendingen

In totaal heeft de jury van de Planetree Awards 36 inzendingen beoordeeld op positieve effecten voor cliënten en/of medewerkers, vernieuwing, overdraagbaarheid en actualiteit. De winnaars hebben een cheque van 1000 euro ontvangen om eigen initiatieven mee te ondersteunen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top