ACTUEEL

ViVa vraagt collectief ontslag aan

ViVa! Zorggroep heeft bij het UWV officieel gemeld dat het collectief ontslag gaat aanvragen voor zijn 650 thuishulpen. Na deze stap moet ViVa! eerst met onder meer de OR en de vakbonden overleggen, daarna kan ViVa! op 15 april bij het UWV collectief ontslag aanzeggen. Dat schrijft RTV Noord-Holland.

Verzet

De thuiszorgersvan ViVa! Weigeren in te stemmen met een loonsverlaging van 20 procent. Ook vakbond AbvaKabo FNV verzet zich tegen het collectief ontslag. Volgens vakbondsman Wim van den Hoorn is collectief ontslag alleen mogelijk als er geen werk is. "Maar er is wel werk en er blijft ook werk." De werknemers van ViVa! overleggen maandag met de bonden over de stappen die ze willen nemen.

Van den Hoorn zegt tegen RTV Noord-Holland dat als ViVa! de thuiszorg in de regio Kennemerland niet kan uitvoeren volgens de cao, dat er dan gezocht moet worden naar een bedrijf dat de werknemers wel volgens de cao betaalt. De gemeente Haarlem moet voor 1 april besluiten of ze met ViVa! door wil (en dus het contract verlengt) of niet. Het huidige contract loopt tot 1 oktober.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top