ACTUEEL

ADRZ hoeft niet te rekenen op gemeentegeld

De Zeeuwse gemeenten en de provincie Zeeland voelen er weinig voor om geld te stoppen in het noodlijdende Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ). Dat meldt Omroep Zeeland.

Geen partij

Eerder riepen de vakbonden de regionale overheden op om het ADRZ financieel te ondersteunen. Met een dreigend tekort van veertien miljoen euro stevent het ADRZ op een faillissement af. Zowel de gemeenten als de provincie voelen zich volgens Omroep Zeeland geen echter partij in de kwestie. Verschillende wethouders geven aan dat ze mee willen denken over oplossingen, maar dat de burgers niet belast moeten worden met de resultaten van wanbeleid van het ADRZ.

Gesprek

Gedeputeerde George van Heukelom en de gemeente Goes zeggen tegenover Omroep Zeeland het gesprek van dinsdag af te wachten. Dan informeert de raad van bestuur van het ADRZ het personeel. De provincie wijst er ook op dat zij volgens de wet geen geld mag stoppen in een maatschappelijke onderneming. De Zeeuwse overheden zijn eventuele financiële steun vooral als een zaak van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

31 maart 2011

Toch opvallend hoe aan de ene kant moord en brand wordt geschreeuwd als betreffend ziekenhuis aankondigt om SEH's, poli's en klinieken te moeten sluiten om rendabel te kunnen blijven en 'men' vindt dat er 'recht' is op dergelijke voorzieningen en nu ineens de handen eraf getrokken worden en ineens niemand zich meer verantwoordelijk of betrokken voelt.

Top