ACTUEEL

'Medisch specialisten massaal op typecursus'

'Medisch specialisten massaal op typecursus'

Met de komst van het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) is er een ware run ontstaan van medisch specialisten en verpleegkundigen die blind willen leren typen. Dat stelt Paul van der Velde, directeur van Global Edutainment dat de cursus SmartTyping heeft ontwikkeld en aanbiedt.

Patiënttevredenheid

Enerzijds willen specialisten met blind typen efficiënt gebruik maken van het EPD. Anderzijds draagt deze vaardigheid bij aan de patiënttevredenheid. Specialisten die blind kunnen typen hebben volledige aandacht voor de patiënt en hoeven zich niet bezig te houden met het vinden van de karakters op het toetsenbord.

SmartTyping

SmartTyping is een training waarbij medisch specialisten blind leren typen in vier uur klassikale training, gevolgd door een online follow-up traject om snelheid en accuratesse op te bouwen. Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van breinprikkelende hulpmiddelen als muziek, kleuren en afbeeldingen. Hierdoor wordt zowel het logische, analytische en abstracte denkvermogen van de linker hersenhelft, als het beeldend en creatieve vermogen van de rechter hersenhelft geactiveerd. De deelnemers ervaren volgens Van der Velde hierdoor een enorme leerversnelling met onmiddellijke opslag in het lange termijngeheugen.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

MBeijer

23 maart 2011

Enige nuance is wel op haar plaats. In 4 uren leer je natuurlijk niet blind typen tegen een prijs van EUR 425,00. Na de basis geleerd te hebben in 4 uren, zijn er nog vele uren nodig om de bewegingsbanen te automatiseren.

Een goede typecursus is de online typecursus TICKEN.NL, die interactief is. Het heeft een unieke aanpak, waardoor je echt leert blind typen. De prijs is ook interessant: 69,95 euro.

Er zijn gratis proeflessen ter beoordeling.

Anoniem

23 maart 2011

Geachte lezers,

Interessant om te weten is dat de heer Martin Beijer directeur/eigenaar is van ticken.nl.


MBeijer

24 maart 2011

Dat is geen geheim.
Concurrentie met open vizier, zodat de gebruiker goede informatie ontvangt, dat is echt van belang.

Top