ACTUEEL

José van Vliet nieuwe bestuurder Vilente

José van Vliet (45) start per 1 april als nieuwe bestuurder van Vilente. Ze volgt de huidige ad interim bestuurder Cees van der Togt op.

Van Vliet

Van Vliet was tot 2007 directeur van verpleeghuis De Biltse Hof. Eerder werkte ze als consultant bij Ernst & Young en PricewaterhouseCoopers. Na een opleiding als verpleegkundige studeerde zij bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De afgelopen jaren werkte ze aan een promotieonderzoek waarin de fusie-effecten in de ouderenzorg werden onderzocht.

Roerige periode

Vilente zegt met de benoeming van Van Vliet een roerige periode af te sluiten. In deze periode werd de overhead gereduceerd en diverse bezuinigingen werden doorgevoerd om de organisatie verder gezond te maken. Ook werd de verliesgevende hulp bij het huishouden, onderdeel van de thuiszorg, in de gemeenten Ede, Wageningen en Renkum beëindigd. De cliënten en medewerkers werden aan nieuwe aanbieders overgedragen.

Vilente

De raad van toezicht spreekt groot vertrouwen uit in de nieuwe bestuurder. Met haar kan verder gebouwd worden aan het nieuwe Vilente. Vilente biedt zorg aan bijna 800 cliënten in woonzorgcentra en verpleeghuizen, maar ook in de thuiszorg is en blijft Vilente voor ongeveer 500 cliënten actief. Verder heeft Vilente een afdeling Welzijn die verschillende vormen van Maatschappelijk Werk kent. Deze afdeling heeft daarnaast in Wageningen de diensten Sociaal Raadslieden, Schuldhulpverlening en Welzijn Ouderen.

Verouderde locaties

Het vernieuwingstraject van de verouderde locaties in Ede en Renkum wordt onverminderd voortgezet. Hiervan getuigen het nieuwe St. Barbara, het in aanbouw zijnde zorgcentrum De Pleinen in Ede en de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum De Sonnenberg in Oosterbeek.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top