ACTUEEL

Chirurgen wisselen van werkplek

De chirurgen van het St. Elisabeth Ziekenhuis en het TweeSteden ziekenhuis in Tilburg wisselen van tijdelijk werkplek. Zo leren ze de gang van zaken in beide ziekenhuizen goed kennen

Twee maanden

Jan Heyligers en Teun van Egmond uit het St. Elisabeth werken vanaf 1 april twee maanden in het TweeSteden ziekenhuis. Ze nemen daar de plaats in van hun collega’s Marnix de Fijter en Diederik Wouters, die in het St. Elisabeth Ziekenhuis aan de slag gaan.

 Inzicht

De chirurgen van de beide ziekenhuizen vormen één maatschap. Door  in beide ziekenhuizen te werken, krijgen ze inzicht in de zorgprocessen en leren ze meer over de manier van werken van hun collega’s in het andere ziekenhuis.

Voordelen

Uiteindelijk leidt dit tot één werkrooster voor de hele maatschap. Voor patiënten heeft dat grote voordelen. Door complexe zorg in een ziekenhuis te concentreren kan een chirurg de vaak ingewikkelde behandelingen met een gespecialiseerd team uitvoeren. Bovendien zorgt één uniforme werkwijze in beide ziekenhuis voor meer kwaliteit en veiligheid.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top