ACTUEEL

Inspectie dreigt apotheken met sluiting

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) dreigt dertig apotheken te sluiten en strafrechtelijk te vervolgen. Voor de betreffende apotheken staat geen verantwoordelijke apotheker ingeschreven en dat is strijdig met de nieuwe Geneesmiddelenwet.  Volgens de Inspectie is er sprake van een heuse trend om apotheken voor kortere of langere tijd open te stellen, zonder een apotheker te registreren. De Inspectie vermoedt dat dit gebeurt uit bezuinigingsoverwegingen. Wanneer bijvoorbeeld drie apothekers gezamenlijk vier apotheken bezitten, rouleren, levert dit een bezuiniging op van één apothekerssalaris.

'Goede actie'

De zogeheten ‘lege apotheken’ zijn vooral te vinden in de regio Zuid-West – de omgeving van Rotterdam, Ridderkerk en Barendrecht – en de regio Noord-Oost, het gebied tussen Deventer en Almelo. De Inspectie gaat de komende weken controleren of er in deze apotheken een gevestigd apotheker is aangesteld. De Inspectie gaat ook letten op de aanwezigheid van een apotheker als aanspreekpunt voor patiënten en voorschrijvers.
Vanuit het oogpunt van goede bedrijfsvoering en medicatieveiligheid  spreekt apothekersorganisatie KNMP van “een goede actie”.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top