ACTUEEL

Verzekeraar moet astmapatiënt in Davos laten genezen

Verzekeraar moet astmapatiënt in Davos laten genezen

Een Nederlandse astmapatiënt heeft verzekeraar Univé via een kort geding gedwongen hem een kuur te laten volgen in de Zwitserse plaats Davos. Een woordvoerder van Univé heeft maandag een bericht daarover in de Volkskrant bevestigd.

Huisstofmijt

De man heeft zware astma en een ernstige allergie voor huisstofmijt. De medicijnen die hij daarvoor in Nederland slikt, veroorzaken obesitas en hart- en longproblemen. De man zou in het op 1560 meter hoogte gelegen Davos op krachten kunnen komen. Hier komt door de hoogte geen huisstofmijt voor.

Meerwaarde

Specialisten van Univé achtten het niet aannemelijk dat de behandeling in Davos meerwaarde voor de man oplevert. Maar de rechtbank in Zwolle oordeelde anders.

Besluit rechter

“Wij hebben de afweging naar eer en geweten gemaakt”, stelt een zegsman van de verzekeraar. “Maar de rechter heeft anders geoordeeld.” Univé respecteert het besluit van de rechtbank en tekent geen hoger beroep aan. De uitspraak is echter geen reden om het beleid in dit soort gevallen te veranderen, aldus de woordvoerder.

Volgens hem komt dit soort zaken waarin een verzekerde een bepaalde vergoeding afdwingt, “zeer zelden voor”. Hij kan niet zeggen hoeveel de reis precies kost en wanneer de man naar Davos gaat. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top