ACTUEEL

TEDxMaastricht: passieve patiënt is passé

TEDxMaastricht: passieve patiënt is passé

De relatie tussen zorgprofessional en patiënt gaat de komende jaren drastisch op de schop. In plaats van een passief voorwerp van zorg zal de patiënt steeds meer veranderen in een actieve participant, die op voet van gelijkwaardigheid samen met de zorgverlener zorg draagt voor zijn eigen gezondheid. Deze boodschap was de rode draad van TEDxMaastricht die gisteren werd gehouden.

Gids

De omslag naar actieve verantwoordelijkheid van de patiënt dwingt zorgprofessionals tot een gedragsverandering. Volgens neuroloog Bas Bloem, medeoprichter van ParkinsonNet, moeten zorgprofessionals uit hun ivoren toren afdalen. De professional kan zich niet langer opstellen als een alwetende god, maar wordt veeleer een gids die samen met de patiënt optrekt. “Patiënten hebben een grenzeloos vermogen om ziekte te compenseren”, aldus Bloem tijdens zijn optreden op TEDxMaastricht. “Patiënten weten dat al heel lang, maar professionals hebben dit heel lang niet willen zien.”

Kern

Voor Bloem raakt het samen optrekken aan de kern van het vak van zorgverlener, dat volgens hem gebaseerd is op compassie en betrokkenheid. Daarmee is co-creation, zoals een in dit verband veelgebruikte Engelse term luidt, in feite niet meer dan een radicale herinterpretatie van waar het in de zorg in essentie om draait. Dit neemt niet weg dat er volgens Bloem ook pragmatische gronden zijn om de verhouding tussen dokter en patiënt te herijken:  de kosteneffectiviteit wordt hoger naarmate de patiënt meer betrokken is en ook het medische resultaat verbetert. Collega’s die sceptisch zijn over participatory healthcare hoeven volgens Bloem niet te vrezen. “De rollen veranderen, maar dat betekent niet dat de patiënt de dokter kan rond commanderen.”

Netwerk

E-patient David de Bronkhart hamerde in Maastricht op het belang van patiëntennetwerken als kennisbronnen. “Want patiënten weten wat patiënten willen weten”, aldus De Bronkhart. Die motivatie heeft er volgens De Bronkhart alles mee te maken dat voor de patiënt –anders dan voor de zorgverlener- eigen lijf, leden en overleven op het spel zijn. “Uiteindelijk was het mijn leven dat gered moest worden”, aldus De Bronkhart. “Gezondheidszorg is uiteindelijk zorg voor onszelf.” Mede door actief gebruik te maken van de kennis binnen het digitale patiëntennetwerk van kankerpatiënten wist De Bronkhart deze ziekte ondanks slechte vooruitzichten te overwinnen. 

Hulpmiddel

Ook Luciën Engelen, initiatiefnemer van TEDxMaastricht en directeur van het Radboud REShape en Innovatiecentrum, betoogde in Maastricht dat sociale netwerken een vitale bijrage kunnen leveren aan verbetering van de gezondheidszorg. Zo heeft Engelen een digitale applicatie ontwikkeld waarmee dankzij de input uit digitale sociale netwerken door heel Nederland automatische defibrillatoren in geval van nood snel zijn terug te vinden. “Saving lifes by crowdsourcing”, aldus Engelen in een verklarend woord aan het publiek bij TEDxMaastricht. Engelen kondigde in Maastricht aan het hulpmiddel over heel Europa en de VS te willen uitbreiden.  Net als voor de meeste sprekers tijdens TEDxMaastricht geldt ook voor Engelen dat informatietechnologie een hulpmiddel is en geen doel op zich. Vertrekpunt is en blijft de patiënt. “De meeste ehealth-projecten falen omdat we gestopt zijn met luisteren naar de patiënt”, aldus Engelen. Om die reden heeft het UMC St Radboud volgens Engelen sinds kort zelfs een chief listening officer. 


 

7 Reacties

om een reactie achter te laten

Leo Vollebregt

5 april 2011

Geweldige dag met TED-X

Wat een inspiratie en visies
Laten we er allemaal samenwerken om de zorg zo toekomstbestendig te maken, met de patient en de professional als perfecte combinatie

Leo Vollebregt
www.innosana.nl

Cora Postema

5 april 2011

Helaas moest ik mijn Tedx bezoek afzeggen omdat mijn zorg thuis voor mijn partner, wegens ziekte meer nodig was dan anders. Maar via Twitter en de livestream van Skipr was ik er voor mijn gevoel toch aardig bij.
Leuk om nu dit verhaal van de actieve patient te lezen. Helemaal hoe ik het ook zie. Ik zie daarin ook een belangrijke functie voor 'taalgebruik'. Spreek je mensen aan om zelf in beweging te komen, of zet je ze in de passieve stand? Ondertussen ben ik er via mijn rol als lid van de Ledenraad van Mezzo al mee begonnen om het taalgebruik rondom mantelzorg te activeren. Van 'slachtoffertaal' naar 'vitaliserende taal'.
Je ziet het ook bij het denken van ziekte en zorg naar gezondheid en gedrag.
Ga je iets voorkomen (slachtoffertaal) of ga je iets mogelijk maken (vitaliserend).
Op deze wijze draag ik graag mijn steentje bij aan een vitale samenleving.
Hartegroet,
Cora

Mr Sophie Hankes vz SIN-NL

5 april 2011

Basis van de relatie tussen arts en patient hoort te zijn:
deskundigheid en betrouwbaarheid.
Een arts zonder kennis, ervaring en betrouwbaarheid is levensgevaarlijk voor de patient.
En....artsen horen hun weerzin tegen actieve patienten
opzij te zetten. Samenwerken aan gezondheid levert de beste uitkomsten op. Last but not least bij medische fouten:
Vertel en Herstel, Registreer en Leer, zie www.sin-nl.org

MarshSimone26

2 mei 2011

Every body acknowledges that men's life seems to be expensive, however some people require money for various stuff and not every one gets enough money. Therefore to get good <a href="http://bestfinance-blog.com">loan</a> or just college loan would be a correct way out.

personal loans

21 september 2011

This is cool that we are able to take the home loans moreover, that opens up completely new opportunities.

freelance writing

24 oktober 2012

A kind of smashing theme connecting to this topic will be used by freelance writers job (4writers.net) service, I do think.

business essay

26 oktober 2012

When you like to get an academic success, you should create the perfect science essay manyessays.com. And the smashing essay can be a correct stuff for custom essay papers performing, I do guess.

Top