ACTUEEL

Medstick is goed alternatief voor EPD

Hartpatiënten Nederland ziet in de medstick een goed alternatief voor het EPD. Toch vindt de belangenvereniging van hartpatiënten het jammer dat de Eerste Kamer het wetsvoorstel voor een landelijk EPD heeft afgeschoten.

Pinpas

De medstick is een elektronisch patiëntendossier in miniformaat, volledig toegeschreven naar de drager van deze handige bron van medische informatie. Het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) heeft in de vorm van een cardiostick al een digitale kaart ontwikkeld speciaal voor hartpatiënten. De medstick heeft de grootte van een pinpas en kan gewoon in de beurs gedragen worden. Op de medstick staat heel veel belangrijke informatie over de ziektegeschiedenis van de patiënt, medische verslagen, bloedwaarden, kortom: alles wat een dokter graag snel wil weten.

Adequaat

Volgens Hartpatiënten Nederland is de medstick is een garantie voor snelle en adequate hulpverlening voor het geval iemand buitenshuis iets overkomt. Hulpverleners kunnen dankzij de digitale kaart direct zien wie ze contact moeten opnemen. Daarmee is de medstick een adequate vervanger van het EPD. Desondanks vindt Hartpatiënten Nederland het jammer dat veertien jaar praten en 300 miljoen euro weggegooid geld geen werkbaar landelijk EPD heeft opgeleverd. 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Jaap van den Heuvel

6 april 2011

Niet bijster origineel!!
http://www.skipr.nl/blogs/id700-incoherente-visies-zetten-zorg-klem.html

Top