ACTUEEL

Amerikaan richt bloedbad aan in verpleeghuis

Een man heeft in de Amerikaanse staat North Carolina acht mensen doodgeschoten in een verpleeghuis. De schutter zelf raakte gewond. De moordpartij had plaats zondag plaats in het dorpje Carthage, melden Amerikaanse media.Onder de doden zijn zeven bewoners en een verpleegkundige. De bewoners variëren in leeftijd van 78 tot 98 jaar.  In het verpleeghuis wonen vooral mensen die lijden aan de ziekte van Alzheimer.Na de schietpartij zijn de 45-jarige dader en verschillende gewonden, onder wie een agent, naar een ziekenhuis overgebracht. Zeker twee gewonden stierven daar.

Motief onbekend

Het motief van de man is niet bekend. Vast staat dat de man geen (ex) werknemer  was. Volgens een woordvoerster van justitie heeft de dader vermoedelijk ook geen relatie met een van de patiënten in het verpleeghuis met negentig bedden. Zijn ex-vrouw verklaarde voor de Amerikaanse televisie dat haar man wel vaker 'gewelddadige buien' had. “Ik acht hem hiertoe wel in staat,” aldus de vrouw.
Het was de derde grote schietpartij in het zuidoosten van de Verenigde Staten deze maand. Op 10 maart vermoordde een 28-jarige in Alabama tien personen, onder wie zijn moeder. Enkele dagen later schoot een Cubaanse immigrant vier mensen dood.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top