ACTUEEL

ActiZ draagt Van Montfort voor als nieuwe voorzitter

ActiZ draagt Van Montfort voor als nieuwe voorzitter

Guus van Montfort is door het bestuur voorgedragen als nieuwe voorzitter van ActiZ. Als de leden op 18 mei met de voordracht instemmen, gaat Van Montfort op juni als opvolger van de huidige voorzitter Han Noten aan de slag.

Ervaring

Het bestuur van ActiZ draagt Van Montfort voor als voorzitter vanwege zijn grote staat van dienst in de zorg. Van Montfort is op dit moment nog directeur van Kiwa Prismant. Eerder was hij werkzaam bij ondermeer het ministerie van Volksgezondheid, het Nationaal Ziekenhuisinstituut (één van de rechtsvoorgangers van Prismant) en zorgverzekeraar Achmea. Sinds 2009 is Van Montfort ook actief als bijzonder hoogleraar Bedrijfseconomie, Zorg en Medische Technologie aan de Universiteit Twente.

Belangrijke stappen

De huidige ActiZ-voorzitter Han Noten is dit voorjaar benoemd is als burgemeester van Dalfsen. Onder het vijf jaar durende voorzitterschap van Noten heeft  ActiZ naar eigen zeggen belangrijke stappen gezet in de ontwikkeling van de sector verzorging, verpleging en thuiszorg. Zo werd het kwaliteitskader Normen Verantwoorde Zorg nader uitgewerkt. Verder ontwikkelde de sector voor verpleging, verzorging, thuiszorg (VVT) en kraamzorg en jeugdgezondheidszorg zich tot een transparante en zelfbewuste sector die maatschappelijke verantwoording aflegt over kwaliteit van zorg, cliëntervaringen, bedrijfsvoering en financiële prestaties.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top