ACTUEEL

Livestream geeft debat vrijheidsbeperking impuls

De community Vrijheidsbeperking van Vilans en Skipr geeft het Brandon-debat een nieuwe impuls met een livestream. Tijdens de livestream deelt internationaal consultant Erwin Wieringa in een interactieve dialoog zijn kritische kijk op de gehandicaptenzorg met de bezoekers.

Baanbrekend

Erwin Wieringa is naast internationaal consultant oprichter van Stichting De Toekomst en bestuurslid van het prestigieuze internationale Marsha Forest Center voor inclusie. Sinds 1980 is hij betrokken bij het deïnstitutionaliseren van Nederland. Met “Nieuwe Kijk op Zorg” introduceerde hij een baanbrekende training waaraan zo’n drieduizend medewerkers in de zorg hebben deelgenomen.

Stem

Wieringa schrijft concrete plannen, niet alleen om mensen te helpen het instituut of de instelling te verlaten, maar vooral ook om daarbuiten een goed leven met anderen op te bouwen. Ook adviseert en ondersteunt hij bij voorkomende gedragsproblemen. Tevens heeft hij Persoonlijke Toekomst Planning in Nederland geïntroduceerd, bedoeld om het bestaande zorgsysteem uit te dagen beter te luisteren naar de stem van mensen met een verstandelijke beperking.

Vragen

De livestream met Erwin Wieringa is te zien op maandag 18 april om 20.00 uur op de website van de community Vrijheidsbeperking. Op de pagina kunnen belangstellenden meekijken met het interview, maar ook live vragen stellen via chat of twitter.

5 Reacties

om een reactie achter te laten

Lucien Engelen

18 april 2011

Mooi om te zien dat LIVE streams meer en meer hun intreden doen in de zorg. We gebruiken het standaard bij onze REshape conferenties, en ook bij TEDxMaastricht. de uitdaging is om deze techniek te gaan gebruiken bij en voor patientdoelen. binnenkort starten wij met het gebruik er van voor onze AYA4 community, waarbij een expert op een bepaald gebied een webinar zal verzorgen. Daarna zullen we het in gaan zetten om patienten deelgenoot te maken van conferenties en symposia in hun interessegebied.

van Dun

18 april 2011

Afgelopen vrijdag was ik bij ‘reductie' het thema van een studiemiddag welke aansloot bij de inaugurale rede van Prof A Goosensen. Reduceren, we doen het allemaal: de werkelijkheid bekijken, verstaan, begrijpen, ordenen en tegemoet treden via beperkte en beperkende rasters. Tijdens de studiemiddag werden de mechanismen van reductie kritisch onder de loep genomen en ontrafelt wat de (negatieve) consequenties zijn voor mensen die van anderen afhankelijk zijn voor hun hulp. Panelleden waren dr. Ronnie van Diemen (bestuurder GGZ Oost Brabant), prof. dr. Dirk de Wachter (psychiater bij de Kortenberg in België) en ir. Gonny ten Haaft (journalist).

http://www.zorgethiek.nu/Wie%20zijn%20wij?/CES_CCC/Anne Goossensen/

StaceyWhitney34

2 augustus 2011

People deserve very good life time and <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/business-loans">business loans</a> or just credit loan can make it better. Because people's freedom is grounded on money.

essay writing service

24 oktober 2012

You never knew how to purchase essay custom . In this case go over here "exclusivepapers.com" and our company will deliver You first-class professional writing online.

term paper writing

27 oktober 2012

Look here (qualityessay.com) if you are interested in receiving qualified essay help from the trusty company. You can be positive that you will receive proper assignment writing services.

Top