ACTUEEL

Ggz in kop Noord-Holland fuseert

GGZ Noord-Holland Noord en GGZ-centrum Westfriesland gaan fuseren. De fusie wordt op 1 april van kracht.  De fusie komt voort uit de overtuiging van beide organisaties dat zij op een natuurlijke wijze bij elkaar horen. Dit inzicht is overigens pas gegroeid na een mislukte fusie met Dijk en Duin. De fusie leidt volgens de twee ggz- instellingen tot kwaliteitsverbetering in de zorgverlening en een completer aanbod voor cliënten. 

Kleine speler

Ondanks de fusie en een personeelsbestand van 1800 medewerkers blijft de nieuwe organisatie een relatief kleine aanbieder. “Samen worden we groter, maar landelijk gezien zijn wij nog steeds een kleine speler”, stelt  bestuursvoorzitter Adriaan Jansen.
De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam GGZ Noord-Holland Noord.  Voor deze naam is gekozen omdat het in alle nuchterheid het werkgebied van de nieuwe organisatie omschrijft. De naam op de hoofdlocatie in Hoorn blijft gehandhaafd. Het 'GGZ-centrum Westfriesland' staat in de regio goed bekend en is voor de inwoners een begrip waar het gaat om geestelijke gezondheidszorg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top