ACTUEEL

Gedwongen ontslagen bij Orbis van de baan

Bij Orbis Medisch en Zorgconcern zullen voor 1 oktober dit jaar geen gedwongen ontslagen vallen. Dat is de uitkomst van de besprekingen maandag tussen het zorgconcern en de bonden. Wel kan Orbis na 1 oktober gedwongen ontslagen niet uitsluiten voor boventallige medewerkers, zo werd vrijdag bekend gemaakt.

Collectief ontslag

Vanwege de slechte financiële situatie dreigt voor zo’n 700 medewerkers ontslag. Orbis heeft het collectieve ontslag, dat al was aangevraagd bij UWV WERKbedrijf, weer ingetrokken.

Mobiliteitsbevorderende maatregelen

De bonden en Orbis hebben afgesproken om deze medewerkers via het mobiliteitscentrum te helpen bij het vinden van een nieuwe baan, voor zover ze niet elders bij Orbis aan het werk kunnen. Hiervoor zijn afspraken gemaakt om de komende weken -aanvullend aan de Kaderregeling- mobiliteitsbevorderende maatregelen te ontwikkelen. De bonden houden de effecten hiervan nauw in de gaten.

Ledenraadpleging

Op 6 april vindt er een gezamenlijke ledenraadpleging van de bonden plaats, waarbij het eindbod van Orbis met een neutraal advies van de bonden aan de leden wordt voorgelegd.? Zowel Orbis als de bonden hebben het overleg maandag als positief en constructief ervaren en hebben vertrouwen in het overleg na de ledenraadpleging.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top