ACTUEEL

Zuid-Hollandse ziekenhuizen gaan samenwerken

Zuid-Hollandse ziekenhuizen gaan samenwerken

Drie ziekenhuizen in Zuid-Holland willen intensief gaan samenwerken. De Reinier de Graaf Groep in Delft, het HagaZiekenhuis in Den Haag en het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam hebben een intentieverklaring getekend over deze samenwerking. Dat maakten ze dinsdag bekend.

Geen fusie

Het is de bedoeling dat de drie ziekenhuizen hun autonomie behouden. Er is dus geen sprake van een fusie, aldus de ziekenhuizen. Ze zijn wel van plan om de ondersteunende diensten samen te voegen. De instellingen gaan nog onderzoeken of de beoogde samenwerking haalbaar is. Eind dit jaar moet blijken of dat zo is.

Kwaliteit

De ziekenhuizen beogen met de samenwerking de bestaande hoge kwaliteit en doelmatigheid van de geboden ziekenhuiszorg verder te verbeteren om zo ook op langere termijn kwalitatief goede zorg te leveren. Het HagaZiekenhuis en de Reinier de Graaf Groep verwachten hun topklinische posities hiermee te borgen en zo mogelijk uit te breiden. Het Vlietland Ziekenhuis verwacht zich verder te versterken als basisziekenhuis. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top